Søg ...

Sport & Spil

Bill Belichicks hemmelige våben

Del

Hvis du ikke kender navnet Ernie Adams, er det ikke en tilfældighed. Hans titel er “Football Research Director”, men hvad det præcist indebærer ved de færreste, selv i hans egen klub, New England Patriots.

Da Adams arbejdede for Bill Belichick i Cleveland Browns, sagde Browns’ ejer: “Jeg giver $10,000 til enhver, der kan fortælle mig, hvad Ernie Adams laver. Jeg ved, han laver noget, jeg ved, han arbejder for mig, og jeg ved, at jeg betaler ham for det, men jeg ville gerne vide, hvad det er.” Han er New England Patriots’ hemmelige våben, og når Patriots, der er berygtede for at give alle mundkurv på, vælger at holde noget hemmeligt, bliver det mellem deres fire vægge.

Han er en form for mesteranalytiker og er blevet kaldt for “NFL’s rainman” og “Belichicks Belichick”. Til træning styrer han “det røde hold, ” hvilket vil sige, at det er ham, der får forsvaret til at spille som modstandernes forsvar for at forberede angrebet, og får angrebet til at spille som modstandernes angreb for at forberede forsvaret. Under kampene er han Belichicks tætteste rådgiver, og fra sin plads højt oppe på stadion er han i direkte headset-kontakt med Belichick. Det er Ernie Adams, der vurderer, om det er værd at smide den røde challenge-klud, og Belichick stoler på ham i de afgørende øjeblikke i kampene. Bl.a. siges det, at Adams allerede inden Super Bowl 49 havde luret Seattle Seahawks kastespil fra 1-yard linjen, som Malcolm Butler interceptede og dermed afgjorde kampen, og at Patriots havde øvet det spil hele ugen.

Nedenfor kan du høre et kort interview om Ernie Adams fra NPR med Dan Shaughnessy fra Boston Globe og se et meget kort interview-klip med manden selv.