Søg ...

Bøger

“Elitebørn i sunde rammer” på gaden nu.

Del

I dag udkommer bogen ”Elitebørn i sunde rammer”, der er målrettet trænere og klubber, skole- og sportsansvarlige i kommunerne, samt forældre hvis børn spiller i en eliteklub eller overvejer at flytte til en. Den er skrevet af Anders Lange, som er sociolog og talentchef for U10-U13 i Kjøbenhavns Boldklub, og Brian Jensen, som er Master i Positiv Psykologi (MoPP) og arbejder med U13 – U15 i F.C. København School of Excellence.

Bogen argumenterer for, at elite og trivsel ikke er modsætninger, hvis sportsklubber, heldagsskolen og forældre arbejder sammen om at udvikle hele mennesket bag udøveren. Selv med en lang skoledag kan man fx godt træne 5 gange om ugen som 9-årig, hvis forventninger, læring og præstationer går hånd i hånd med lyst, trivsel og tryghed.

Med hjælp fra sociologien og psykologien undersøger Lange og Jensen, hvilke udøvere og forældre der møder klubberne i dag, og viser, hvordan der bedst skabes et læringsmiljø, der udvikler udøveren. Ikke kun på banen, men i et perspektiv, der inddrager alle elementer i udøverens dagligdag. At forstå de komplekse interesser, der spiller ind, er nemlig en forudsætning for at udvikle udøveren. For hvad hjælper det udøveren at have en god teknik, hvis der ikke er opbakning fra familien? Eller at træne syv gange om ugen, hvis der ikke er tid til lektierne?

Bogen kan købes i shoppen her og selvfølgelig i alle boghandlere og internetboghandlere.