Søg ...

Kort nyt

Er kvinder sådan? "En frygtelig kvinde" kan streames gratis nu.

Del
En frygtelig kvinde

“Et subjektivt, maskulint blik på kvinder.”

Sådan beskrev instruktør Christian Tafdrup sin film “En frygtelig kvinde” om det unge par, Marie og Rasmus, i et interview med Søren Høy. Han fortalte, at han blev inspireret til filmen af Edvard Munchs “Vampyr”, som du kan se et udsnit af nedenfor, hvor maleren skildrer sig selv liggende sammenkrøllet under en kvinde med stort, rødt hår.

“Det er tydeligt, at han [Munch] har haft et meget kompliceret forhold til kvinder. Han har simpelthen ikke kunnet tackle dem. De har ødelagt ham. Han har først forelsket sig i dem, været seksuelt tiltrukket af dem, og så har de lullet ham ind i deres spind, og så har de kastreret ham fuldstændigt,” sagde Tafdrup. “Det er ikke en påviseligt sand påstand om, at kvinder er sådan. Det er, fordi Edvard Munch oplever dem sådan.”

På samme måde satte Tafdrup sig for, at “En frygtelig kvinde” skulle være et personligt og gennemført blik på kvinder. “Jeg vil godt kunne lave en film, der ligesom et kunstværk har et konsekvent blik på verden. Uden konklusioner. Men som er sådan, JEG har det … og så vil jeg gerne give publikum en syngende lussing og spørge: ‘Er det sådan her?'”

Hvis du ikke var blandt de over 200.000, der så filmen i biografen, kan du se den nu og stille dig selv det spørgsmål: “Er kvinder som Marie?” Eller det mere nuancerede: “I hvilket omfang er kvinder som Marie?” Og selvfølgelig ikke mindst: “I hvilket omfang er jeg selv som Rasmus, og hvordan kan jeg ændre det?”

For ifølge Chrstian Tafdrup handler filmen også om, “at mænd måske skal være bedre til at sætte grænser, og når der kommer en lavine skyllende ind over dem, så skal de i hvert fald ikke lægge sig fladt ned.”

“En frygtelig kvinde” ligger til gratis streaming HER på dr.dk. Traileren kan du se nedenfor.