Søg ...

Kort nyt

Mansplaining-anklager i politisk debat

Del
Mansplaining Sky News

I oktober kom undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i mansplaining-modvind. Hun blev mødt af kritik fra både mænd og kvinder, såvel på som uden for Christiansborg, for at affærdige en mandlig Twitter-brugers argument i en debat om friskoler ved at kalde det “mansplaining”.

Mansplaining Rosenkrantz-Theil

Det konservative folketingsmedlem Mai Mercado tog sagen op. Hun bad i et spørgsmål i Folketinget undervisningsministeren forklare, “hvorvidt faktuelle oplysninger fra mænd fremover altid vil blive betragtet som ‘mansplaining’, og om ministeren på den baggrund ikke ønsker at diskutere med mænd, fordi de er mænd”.

Ministeren svarede, at hun også ville have anklaget ham for mansplaining “såfremt spørgeren havde haft andre køn” (svar og spørgsmål kan læses HER).

Nu har parlamentsmedlem fra Labour, Catherine West, brugt udtrykket gentagne gange mod de grønnes medleder Jonathan Barkley i den britiske valgkamp. Du kan se klippet her.

Som i Danmark, hvor Berlingske og Jyllands-Posten refererede sagen omkring undervisningsministeren, har Charlotte Wests angreb ført til kritik i enkle borgerlige medier (såsom Spectator og den australske Herald Sun) samt på de sociale medier.