Søg ...

Kort nyt

Den nye NBA-sæson på 5 minutter

Del
NBA skyder 2019 i gang

I nat klokken 2 dansk tid bliver den nye NBA-sæson skudt i gang efter en af de travleste offseasons i mands minde. Hvis du ikke har fulgt med, får du her de fem vigtigste historier, så du er opdateret til den nye sæson.

1. Super-stjerner genforenes.

De to tidligere holdkammerater fra Oklahoma City Thunders, Russell Westbrook og James Harden, kommer atter på hold sammen. Denne gang i Houston Rockets’ trøjer. Harden var ligaens mest scorende spiller i 2018 og 2017, mens Westbrook var det i 2016. Omvendt lavede Westbrook flest assists i 2018 og 2017, mens Harden gjorde det i 2016. Hvordan de kommer til at spille sammen som Rockets’ 1A og 1B bliver spændende at følge.

2. Kampen om L.A.

Begge Los Angeles-hold forventes at kunne spille med om titlen i år. The King, LeBron James, og The Brow, Anthony Davis, skal lede Lakers i kampen mod lokalrivalerne Clippers. De er nu anført af de forsvarende mestre Toronto Raptors’ stjerne fra sidste sæson, Kawhi Leonard, og hans nye løjtnant, Paul George, der sidste år spillede sin karrieres bedste sæson for Oklahoma.

3. Årtiets mest hypede Rookie skadet

New Orleans Pelicans sikrede sig Zion Williamson i årets draft. I 4 træningskampe inden sæsonen scorede han på 71% af sine skud og snittede 23 points per kamp på en gennemsnitlig spilletid på 27 minutter per kamp. Desværre fik han også en meniskskade og forventes at misse i hvert fald de første 20 kampe af årets sæson.

4. Kan Giannis overtage tronen?

Sidste års MVP, den 24-årige Giannis Antetokounmpo, ledte Milwaukee Bucks til førsteseedet i Eastern Conference og til konferencefinalen. Der tabte de til de senere NBA-mestre, Toronto Raptors. Undervejs snittede han 28 points, 13 rebounds og 6 assists. Hvis han i år kan føre sit hold hele vejen, er tiden inde til en gang for alle at lade ham overtage kronen som ligaens bedste spiller fra LeBron James, der fylder 35 år i december.

5. Får ’76ers tre fede år efter de tre magre?

Philadelphia 76’ers tankede (tabte med vilje) i årevis for at samle draft picks og unge talenter. Efter tre virkeligt elendige år har holdet nu vundet over 50 kampe to år i træk. Med den 25 år gamle og 7 fod høje atletiske center Joel Embiid i centrum og forstærket af Al Horford og Matisse Thybulle i løbet af sommeren håber de hårdt prøvede sixers-fans, at 2019 endelig er deres år.

Du kan som altid følge NBA-sæsonen på TV2 Sport og TV2 play, og Thomas Bilde og Peter Wang sidder også klar til at skyde det nye år i gang i nat. Du kan se ugens kampe HER.